söndag 16 augusti 2009

gott och enkelt bröd

det här var det första brödet jag gjorde sen hemkunskapen, så jag tänkte att jag skulle googla efter ett lätt bröd som inte krävde långa jäsningsprocesser och annat trassel, och som tur var snubblade jag över det här sköna brödet som inte bara var busenkelt att sno ihop, utan dessutom var riktigt gott! enjoy.

ingredienser:
7 dl vetemjöl
6 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
1,5 dl mörk sirap
1,5 dl russin
7 dl filmjölk

tillagning:
sätt ugnen på 175 grader.
blanda alla torra ingredienser (inklusive russin) i en bunke, rör sedan ner sirapen och filmjölken tills du har fått en schysst deg. häll upp i 2 st brödformar. brödet ska inte jäsa, utan det är bara grädda direkt i mitten av ugnen i 1 timme.

notis:
jag har märkt att det här brödet (till skillnad från de flesta andra bröd jag provat) smakar bäst när det har svalnat. så låt det stå framme i runt en timme efter att det är klart. det är faktiskt godast dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar