den här rätten "blev bara till", en sån där vi-tar-vad-vi-har-hemma-grej (bortsett från kräftstjärtarna). calle var på besök och ville äta nåt med skaldjur som inte var helt galet onyttigt, så jag testade mig fram och resultatet var (tack och lov) en hit!
ingredienser:
300 gr kräftstjärtar
200 gr champinjoner
3 röda paprikor
1 vitlök
4 dl lätt creme fraiche
svartpeppar
salt
maizena (för redning, valfritt)
tillagning:
skiva champinjonerna, pressa vitlöken och stek upp i stekpannan så att svampen blir brun och fin. strimla paprikan under tiden, sen ska den också ner i pannan. fräs alltihopa tills paprikan har blivit lite småmjuk. i med kräftstjärtarna (ligger dom i lake så låt den rinna av innan stekning). rör ner creme fraichen och krydda med salt och svartpeppar efter smak. om röran känns för rinnig så tillsätt vatten och maizena tills du blir nöjd med konsistensen.
servera med tagliatelle eller nån annan pasta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar